בימים הלא קלים שעוברים עלינו, כולנו זקוקים לעידוד ותמיכה, למילה טובה, לאהבה. ולא פחות מכך – לעודד, לתמוך ולחזק אחרים בסביבתנו, להרגיש ביחד!
בשיתוף עם ד"ר אורי לשמן, מנצח, מלחין, מעבד ומרצה באוניברסיטאות תל אביב ורייכמן וידיד קרוב של הגינה, יזמנו פרויקט קהילתי של "צלילי עידוד ותקווה" שבו שיתפנו שירים ויצירות מוסיקליות מעודדות המזכירות לנו את הדברים היפים בחיינו ומאפשרות לנו גם לשתף ולעודד אחרים.
בסוף נובמבר השקנו, בשיתוף עם ד"ר אורי לשמן ואביעד מיתר אתר חדש, "מעודדים בשירים", המאפשר לכל אחת ואחד לעודד בעזרת שירים ודברי עידוד ותמיכה את משפחות החטופים, משפחות החללים, משפחות החיילים בחזית, את תושבי הדרום והצפון שפונו מבתיהם, בני משפחה, חברים, ואת כולנו. קראו עוד
אלה שירים ומילות הסבר של ד"ר אורי לשמן במסגרת "צלילי עידוד ותקווה":
ערב מול הגלעד- לאה גולדברג, מיקי גבריאלוב
זה מה שאורי לשמן כותב על השיר: "ערב מול הגלעד" הוא כולו תפילה, תפילה לשלומו של טלה שנעלם, שאבד והכבשה, אמא שלו, מחפשת אותו בבכי וחרדה גדולה לשלומו. בשיר, לאה גולדברג מעניקה לנו סוף טוב והכבשה מוצאת את בנה, מחבקת ומנשקת אותו וקוראת בשמו, כלומר היא מבקשת שהוא יזכור תמיד שהוא יחיד ומיוחד מאוד עבורה ושהוא לא לבד. כל כך הרבה אימהות, אבות, אחים ואחיות במדינת ישראל מחפשים בימים אלו את בניהן ובנותיהן והלב נקרע. הלוואי שיגיעו גם בשורות טובות".
שיר נבואי קוסמי עליז- עלי מוהר ויוני רכטר
שיר מעודד נוסף של צמד היוצרים עלי מוהר ויוני רכטר. זה מה שכותכ אורי לשמן: "שיר נבואי קוסמי עליז של עלי מוהר ויוני רכטר הוא אחד השירים הכי מעצימים שאני מכיר. זו גם הסיבה שלפני כמה שנים שלחתי אותו לבני שחגג יום הולדת והוספתי לצד האיחולים האישיים גם את המילים של הפזמון: לך ישר, לך לבד, אל תפחד, אל תכעס, לך תמים, לך אחד. בימים הללו אני מבקש להקדיש אותו לכל אחת ואחד מכם בתקווה ובידיעה (כותרת השיר מציינת שהוא נבואי ) ש"כמו העץ שקם לתחייה מן השלכת, משהו בך יאמר לך המשך". הביצוע שבחרתי עבורכם הוא אופטימי ומקפיץ במיוחד, כוכבי "זהו-זה" המופלאים ביחד עם האורקסטרה, תזמורת הג'אז הישראלית. שימו בפול ווליום וריקדו ושירו יחד אתם".
יוהאן סבסטיאן באך – הפרלוד הראשון בדו מז'ור מתוך "הפסנתר המושווה"
השבוע בחר אורי יצירה של באך, מעולם המוזיקה הקלאסית. וזה מה שהוא כותב: "כשאני מרגיש מוצף, כמה לכמה רגעים של שקט, של הרמוניה, אני יודע שקיים מלחין אחד שאף פעם לא יאכזב אותי- יוהאן סבסטיאן באך. אני שם אוזניות ויודע שבאך והצלילים שלו ייקחו אותי ביד בוטחת למסע שיש בו כיוון ותקווה, אל דרך שבסיומה ארגיש סוג של הזדככות. בהקשבה למוזיקה של באך יש תחושה כאילו חץ יצא לדרכו והוא עף, בקלילות במרחבי הזמן המוזיקלי, ותמיד, תמיד! מגיע אל המטרה. גם הפרלוד המפורסם הזה לפסנתר שנמשך פחות משתיים וחצי דקות יכול לתת לנו את ההרגשה הזו, אולי אפילו להיות עבורנו תחליף למדיטציה. הפרלוד נולד מתוך האקורד הכי בסיסי במוזיקה, דו מז'ור, וממנו אנחנו יוצאים למסע מלא בשינויים, ברגשות מתחלפים, בשיאים וגם ברגעי שלווה ולבסוף… המסע מסתיים והסיום הבוטח הוא באותו אקורד שממנו יצאנו. נסו זאת, בין אם אתם עכשיו בבית, במקום העבודה או בנסיעה ואני מקווה שגם אתם תרגישו טוב יותר".
עברנו את פרעה נעבור גם את זה – מאיר אריאל
השיר מזוהה מאד עם יוצרו, מאיר אריאל, וזה מה שכותב אורי: "הנה שיר שכדאי להיזכר בו בימים הקשים הללו, אולי אפילו לנגן אותו בווליום גבוה ולשיר ביחד עם מאיר אריאל. זה שיר שלא דורש שום הסבר ומזכיר לנו שוב, בשורה שכבר מזמן הפכה למטבע לשון, את העצמה הכבירה שטמונה בעם שלנו: "עברנו את פרעה נעבור גם את זה"!!"
לא דיברנו עוד על אהבה – אהוד מנור, מתי כספי
הפעם אנחנו משתפים שיר שעוסק באהבה וזה מה שאורי כותב: "במבט ראשון שיר שנקרא "לא דיברנו עוד על אהבה" לא נשמע רומנטי למדי, אבל! בעיני מדובר באחד משירי האהבה הכי גדולים שנכתבו בעברית. השיר מדבר על כמה חשוב לעשות אהבה, הרבה יותר מאשר רק לדבר עליה והוא מגלם בתוכו חיים שלמים. בבית הראשון, הזוג עדיין צעיר והאוהב אומר לרעייתו לא דיברנו עוד על אהבה ו-אין דבר, הלחם לא ייחסר מחר, אבל מיד מציע לאהובתו פעולה הקשורה באהבתו אליה- אני רוצה לישון איתך ולנשק אותך. בבית השני הזוג כבר התבגר ויש להם אולי גם ילדים. האוהב אומר לאהובתו לא דיברנו עוד על משפחה ולא זימרנו את שבחה ומיד מוסיף פעולות אהבה חדשות – אני רוצה לקום איתך וללטף אותך. בבית האחרון, האוהבים כבר מבוגרים מאוד והאוהב אומר לאהובתו לא דיברנו עוד על הזקנה ולא תארנו את חינה וכמובן מיד מוסיף את פעולת האהבה האחרונה שממחישה שוב עד כמה הוא אוהב אותה- אני רוצה למות איתך לחבק אותך לאט לאט, אותך. מסקנה: עשו אהבה בכל גיל- כל החיים"
יום יפה- עלי מוהר, יוני רכטר
אלה דבריו של אורי לשמן על השיר המאד יפה הזה: "עלי מוהר כותב בשיר "יום יפה" את השורות הנפלאות הללו "ואין אין רגע יפה כמו הרגע הזה ואין אין אין עוד מקום כמקומנו יפה. יוני רכטר הלחין את הטקסט באווירה אופטימית וג'אזית והשיר הזה התאים בול לתחושה שהייתה לי היום. מבלי שיכולתי לתכנן זאת, חוויתי היום בחוף הים של תל אביב רגעים נהדרים עם רעייתי ובתי שבהם הרגשתי שלא צריך יותר כלום. הרגע הזה, ההווה הזה, הוא מספיק! ולמספיק הזה קוראים אושר".
"תן לי יד" – עלי מוהר, יוני רכטר
שיר של תמיכה ותקווה, וזה מה שכותב עליו אורי לשמן: "המסר של השיר המקסים "תן לי יד" שמבוצע כאן על ידי עלי מוהר, שגם כתב את המילים, ובתו מבטא בעיני את החשיבות של תמיכה הדדית אחד בשני. בתוך החושך הגדול, הכאב ואי הודאות שכולנו נמצאים בה בימים אלה יש מקור אחד של אור ואופטימיות בלתי רגילה. עם ישראל בהמוניו! משלב ידיים ומתנדב כדי לעזור, כל אחד על פי יכולתו. הרוח הישראלית, התמצית של כל הטוב שקיים בארץ הזו, מזכירה לנו שוב איזה ניסים אנחנו יכולים לעשות כשאנחנו פועלים יחד. הלחן העדין והיפה נכתב על ידי יוני רכטר. היום שמעתי את אמא של רעייתי מתלוננת שאחרי האזעקה אין צפירת הרגעה כמו שהיה "פעם" שמודיעה שאפשר לצאת מהמרחבים המוגנים. זה הזכיר לי שבמלחמת המפרץ שמעתי יום אחד ראיון ברדיו עם יהונתן גפן שהמליץ להחליף את צפירת ההרגעה בשירים של יוני רכטר. אולי זה רעיון לא רע בתקווה לימים שקטים".
"מילה טובה" – יעקב גלעד, יהודית רביץ
יותר מתמיד, בימים הקרובים כולנו זקוקים ונזדקק לעידוד, לתמיכה, למילה טובה. לכן נחזור לשתף את השיר של יעקב גלעד ויהודית רביץ ששיתפנו לפני כמה שבועות ואת מה שכתב עליו אז אורי לשמן: "שיר מקסים שמזכיר לנו את כוחן של מילים טובות, כאלה שמחזקות ומעודדות, לשפר את מצב הרוח שלנו ושל אנשים אחרים במעגלים קרובים ורחוקים לנו. ואם המילים הטובות זוכות למוזיקה נהדרת, אז יש כאן סיכוי לתמצית מזוקקת, מנחמת ומעודדת, שיכולה להישאר אתנו זמן רב, לפעמים אפילו כל החיים. "שיר" (מתוך מילון לשמן)- תרופת עידוד נפלאה שתופעות הלוואי המוכרות שלה הן הנאה, הפגת הבדידות, הופעה בלתי רצונית של חיוכים ושיפור מצב הרוח עד כדי "סכנת אושר" . היא גם לרוב בחינם ובד"כ ממתינה לנו בלחיצת כפתור".
"איך זה שכוכב אחד מעז" – נתן זך, מתי כספי
שיר נוסף שבחרנו לשתף דווקא עכשיו. כך כותב אורי לשמן על השיר: "שיר שעוסק בתמיהה איך לכוכב אחד, גם במצבים קשים כמו בדידות, יש את הכוח להעז להיות אמיץ. לעומת הכוכב, לדמות שבשיר, אין (בינתיים?) את האומץ וההעזה הזו. הדמות שבשיר תוהה האם זה שהוא אינו לבד, כלומר חי אולי ברווחה ובשלווה היא הגורם לכך שאיננו אמיץ כמו הכוכב. במילים אחרות, האם אנחנו "זקוקים" למצוקה, לבדידות כדי להבין שיש לנו את הקול הייחודי שלנו ואת האומץ לנסות לשפר את המציאות. בשיר נפלא אחר של זך הוא כותב "כשבדידות אינה פחד, נולדת שירה". התשובה היא כנראה, שכדי שבאמת נוכל לעשות שינוי אי אפשר שהפחד ישתק אותנו, שנברח מהקושי, גם אם המחיר הוא לפעמים בדידות. לכל אחת ואחד מאתנו יש את היכולת לשנות, להביע את מי שאנחנו, להיות הכוכב. מתי כספי הלחין את המילים הנהדרות והמתומצתות הללו במקצב הבוסנובה. התחושה היא כל הזמן של התקדמות בטוחה, לא במכה אחת, אלא בצעד אחרי צעד, הכוח והאומץ מתגברים. אני מקווה שתהנו מהביצוע המופלא שצירפתי עבורכם, שכולל לא מעט כוכבים ששרים בעונג צרוף".
"יום יפה"- עלי מוהר, יוני רכטר
עוד שיר, שכרגע נראה כל כך רחוק מהתחושות שלנו בימים האלה. ואולי דווקא עכשיו כדאי להקשיב לו ולזכור שיהיו עוד ימים יפים לכולנו. וזה חלק ממה שכתב אורי לשמן על השיר לפני האירועים האחרונים: "עלי מוהר כותב בשיר "יום יפה" את השורות הנפלאות הללו "ואין אין רגע יפה כמו הרגע הזה ואין אין אין עוד מקום כמקומנו יפה". יוני רכטר הלחין את הטקסט באווירה אופטימית וג'אזית…"
הפעם משהו של באך: "Erbarme Dich Allah" – Fadia Tomb El Hage
הפעם אורי בחר קטע מתוך יצירה של באך בביצוע מאד מיוחד. זה מה שהוא כותב: "בימים אלה, שבהם נראה שהשסעים והקרעים בתוכנו כל כך גדולים, הביצוע הזה בשפה הערבית ששמעתי לאריה מהמתיאוס פאסיון של באך) "Erbarme dich, mein Gott" "רחם עלינו אלוהים") הפתיע ועודד אותי. האריה הזו היא התמצית והיהלום של המוזיקה המערבית כולה ובביצוע הכל כך מיוחד הזה, הזמרת הלבנונית Fadia Tomb El Hage יוצרת חיבור שהוא לכאורה בלתי אפשרי כמעט בין מזרח למערב. כשהיא שרה הכל נשמע כל כך טבעי, כל כך נכון, וכך נוצר לו נס קטן שממלא באופטימיות, נחמה ותקווה".
"Man On the Moon"
השיר הזה מתאים לתקופת החגים, לאו דווקא ליום הכיפורים. כמו שאורי כותב: "תקופת החגים שמביאה אתה ארוחות משפחתיות, פגישות עם חברים ממעגלים קרובים ורחוקים, חופשות, זמן משמח עבור רבים. אבל זה לא תמיד המצב עבור הבודדות והבודדים מביננו, גם אלה שלכאורה "הכל בסדר" אצלם אבל בתוך תוכם חשים בדידות גדולה. בימים רגילים הבדידות תמיד נוכחת בחייהם, אבל בחגים ובייחוד בחגי תשרי, זמן לחשבון נפש שבו אנחנו שואלים את עצמנו מה השתנה אצלי, מה אני מאחל לעצמי בשנה הבאה, הבדידות חזקה שבעתיים ועלולה להביא לתחושות קשות. בואו נזכור את זה השנה ונעשה מאמץ להתחבר עם אלה שיותר קשה להם – חברים ישנים וחדשים, הורים, סבים וסבתות, הילדים והנכדים שלנו, אולי גם עם אלה שאנחנו כועסים עליהם ואולי אפילו עם…אויבים. ואם נצליח לעודד ולשמח מישהי או מישהו אחד, זו תהיה מתנת חג נפלאה עבורם ולא פחות מזה, עבורנו. אמנם הקליפ שאני משתף אתכם בו מאוד אמריקאי וקשור בכלל בחג נוצרי, אבל בעיני הוא מאוד מרגש והמסר שלו הוא, כמובן: ל-ה-ת-ח-ב-ר"
"אני שרה כמו ציפור" – צלילי עידוד לשנה החדשה
לקראת ראש השנה בחר עבורנו אורי בשיר "אני שרה כמו ציפור" שהוא עצמו הלחין לפי מילותיו של פנחס שדה. וכך כותב אורי: "התקופה של חגי תשרי אהובה עלי במיוחד ואני מרגיש שיש איזו אווירה מיסטית מיוחדת מאוד באוויר. ראש השנה הוא זמן להסתכל בתקווה קדימה ולקוות להתחדשות. מצד שני עולים גם הזיכרונות, הצלילים והריחות של ארוחות חג משפחתיות מפעם ואיתם גם געגועים לאנשים אהובים שכבר לא איתנו אבל נמצאים עמוק בלב שלנו. בחרתי לשתף אתכם הפעם בשיר ראשון מתוך אלבום חדש של שירי משוררים שהלחנתי ומאי, רעייתי, שרה. השיר נקרא "איך זינג ווי א פייגלע" ובעברית "אני שרה כמו ציפור" לפי מילים של המשורר פנחס שדה. בשיר פנחס שדה חולם על אימו כנערה צעירה, עוד לפני שנולד, שרה במקום לא ברור, כמלאך בנוף של אור. הדבר היחיד שהוא זוכר מהמסר הזה שנראה שהגיע מעולם אחר, הוא המשפט הפשוט ביידיש של אמו: אִיךְ זִינְג וִוי אַ פֵייגַאלֶע, שאותו הוא מייד מתרגם לעברית- אנִי שָׁרָה כְּמוֹ צִפּוֹר. השיר היה מונח אצלי על הפסנתר חודשים רבים ולא הצלחתי להלחין אותו. יום אחד נפל על מקלדת הפסנתר ספר הסונטות לפסנתר של בטהובן ופתאום הייתה לי הארה. המוזיקה של בטהובן, וליתר דיוק, של הפרק הראשון מסונטת "אור ירח" שלו, הפכה אצלי למפתח להלחנת השיר. האופן שבו נולד השיר, התוכן המיסטי שלו שמחבר עבר, הווה ואולי גם עתיד, השילוב בין העברית ליידיש ואפילו בטהובן שנשמע פתאום קצת יהודי כל אלה יכולים לגרום לי להאמין שיש ניסים בעולם, שהכל אפשרי. אני מאחל לכולכם מעומק ליבי שנה טובה ומתוקה, שנה של התחדשות, שנה של ניסים"
"איך הזמן רץ" – קותימן
כותב אורי לשמן: "אנחנו הישראלים הרבה יותר מחוברים ודומים אחד לשני מהאופן שבו מצטייר בכלי התקשורת, בסיוע של חלק מהפוליטיקאים. יש ביננו כל כך הרבה דמיון ואנחנו חולקים כל כך הרבה דברים משותפים. היצירה הנהדרת הזו של קותימן (אופיר קוּתיאל) מראה ומשמיעה לנו באמצעות המוזיקה הישראלית בדיוק את זה! קותימן הוא אמן ישראלי ובינלאומי שיוצר מוזיקה חדשה ומדהימה באמצעות עריכה ביחד של סרטוני יוטיוב שבמקור אין ביניהם שום קשר. הוא משתמש בסרטונים הללו ככלי נגינה, כדי ליצור יצירות חדשות. כמו שתראו בסרטון הזה, שמורכב מקליפים שונים מתוך פסטיבלי הזמר לאורך השנים, התוצאה הסופית… מדהימה!"
"כל עוד" – יוני רכטר
הנה מה שאורי כותב על השיר הנפלא של יוני רכטר: " כשאני מתרגש משיר או מיצירה מוזיקלית אני לפעמים דומע, אבל כשאני שומע את השיר הזה עולות בי דמעות מאוד מיוחדות- דמעות של אושר. דור חדש של ילדים נכנס לבתי הספר לקבל את מתנת החוכמה והתרבות. מאחוריהם ההורים, שלא לגמרי מאמינים שזה קורה, הרי גם הם זוכרים את עצמם כתלמידי ביה"ס. ועכשיו, הם מביטים על ילדיהם בגאווה, בהשתאות, בתקווה וגם לא מעט בחרדה. השיר הנפלא, הרגיש והחכם הזה תפס את הרגע הקסום והנדיר הזה, שבו עבר הווה ועתיד פתאום מתמזגים".
ומוסיפה אורנה הררי מידידות הגינה: "אני חושבת שהשיר מדבר בעד עצמו – כולנו התנסינו כילדים ו/או כהורים בליווי הילד למסגרתו החדשה, זה מאד מרגש כל פעם מחדש – מצד אחד שמחים שה"ילד" גדל (יכול להיות גם חייל / גבר בן 50… לא חשוב) ומתחיל שלב חדש ומאתגר בחיים העצמאיים, מצד שני – הקושי להיפרד והדאגה לשלומו – לכן האב הולך בעקבותיו – בלי שהילד מרגיש (ואולי הוא כן יודע?). אבל זה לא רק תוכן השיר – הלחן, העיבוד והביצועים משלימים את התמונה, במיוחד בחלק שבו הילדים שרים את הא"ב ומשתלבים בהרמוניה נפלאה! ולסיום- עוד מלה טובה ליוני רכטר על עוד שיר נהדר!"
"ארץ מלח"- אלון אולארצ'יק
השבוע בחרנו לשתף אתכם בשיר "ארץ מלח". וזה מה שאורי כותב על השיר: "לאחרונה אנחנו שומעים יותר ויותר על כאלה שהתייאשו והחליטו לעזוב את הארץ. הזדמן לי להיות בהופעה נהדרת של אמן שאני מאוד אוהב וגם מכיר אישית, אלון אולארצ'יק. ברגע אחד בהופעה, כשהוא שר בשירו, "ארץ מלח" את השורה- "אולי לא מאוחר להציל את הדבר, שעליו אמרו מזמן, בשביל זה אנחנו כאן" נזכרתי שוב באחת התשובות לשאלה למה אני נשאר פה? והתשובה היא: המוזיקה והתרבות הישראלית. אני לא רוצה ולא מוכן לחיות בשום מקום אחר שלא נמצא בתוך ה"אטמוספירה" של העברית. בשעתיים קסומות, אני, זוגתי וכל הקהל, צעירים ומבוגרים, חילוניים ודתיים, ריחפנו בתוך המיטב של התרבות הישראלית. וכשההופעה הסתיימה ראיתי הרבה חיוכים וחיבוקים, אני יצאתי מהחוויה הזו מאוד אופטימי".
להקת הבי ג'יז – "Bee Gees "How Deep is Your Love
בצוע מקסים של להקת הבי ג'יז שעליו כותב אורי: "השבוע קיבלתי הזמנה לחתונה שהתחילה בשורה "מתרגשות להזמין אתכם לחגוג אתנו אהבה". חשבתי לעצמי מיד, איזה יופי וכמה חשובה התזכורת שקיבלתי שאהבה היא תמיד הפתרון. בשיר של להקת הבי ג'יז ((Bee Gees "How Deep is "Your Love הם שרים:We’re living in a world of fools/ Breaking us down/ when they all should let us be (אנחנו חיים בעולם של טיפשים/ שמנסים לשבור אותנו/ במקום לתת לנו להיות מי שאנחנו). השיר הזה הוא שיר אהבה מופלא שהאוהבים בו לא מוותרים. וכך גם אנחנו – לא נוותר לעולם על האהבה".
"הנה פתחתי חלון"
שיר נפלא, שעליו כותב אורי: "בעיני השיר מזכיר לנו את כל האפשרויות שנפתחות עבורנו, כשיש לנו את האומץ לבחור לפתוח חלון למשהו חדש. זו יכולה להיות למשל התנסות חדשה, הכרות חדשה, נקודת מבט או תפיסה חדשה. בביצוע הזה חברתי הזמרת מירה עווד, פותחת חלון שדרכו השיר הנהדר הזה נשמע לגמרי אחר מהביצוע המקורי של ריקי גל עם מתי כספי. שימו לב למשל מה אפשר לעשות עם קונכייה, שהופכת לפתע לכלי נגינה מסתורי ועמוק כמו הים. מנגן בגיטרה דורון מזרחי ואני שעשיתי את העיבוד, מנגן בפסנתר".
"אני עדיין כאן" של סטפן זונדהים
שיר נפלא של סטפן זונדהים I'm Still Here (אני עדיין כאן). וכך הוא כותב: "השיר הנפלא הזה מתבונן ממעוף הציפור על חיים שלמים עם כל נקודות החושך והאור, ההצלחות והנפילות רגעי החסד וגם ההשפלות. והמסקנה של השיר היא שלמרות הכל, למרות ה-כ-ו-ל…אנחנו עדיין כאן! השיר הזה חוגג את האמרה הידועה- מה שלא הורג אותך, מחזק אותך. בחרתי עבורכם ביצוע מופלא מכל בחינה של השחקנית האגדית אליין סטריץ' כאן כשהיא בת 85 ובשיא כוחה. שימו לב גם למוזיקה הנפלאה, שמדמה הליכה, צעד אחרי צעד, נופלים ושוב קמים, אף פעם לא מוותרים, עד הקרשנדו הנהדר של הסיום שמבהיר באופן מוחלט- אנחנו עדיין כאן, אנחנו לא נשברים ואיש לא יזיז אותנו מכאן."
"מילה טובה" בביצוע חבורת "זהו זה"
שיר מקסים שמזכיר לנו את כוחן של מילים טובות, כאלה שמחזקות ומעודדות, לשפר את מצב הרוח שלנו ושל אנשים אחרים במעגלים קרובים ורחוקים לנו. ואם המילים הטובות זוכות למוזיקה נהדרת, אז יש כאן סיכוי לתמצית מזוקקת, מנחמת ומעודדת, שיכולה להישאר אתנו זמן רב, לפעמים אפילו כל החיים. "שיר" (מתוך מילון לשמן)- תרופת עידוד נפלאה שתופעות הלוואי המוכרות שלה הן הנאה, הפגת הבדידות, הופעה בלתי רצונית של חיוכים ושיפור מצב הרוח עד כדי "סכנת אושר" . היא גם לרוב בחינם ובד"כ ממתינה לנו בלחיצת כפתור.
לשם השוואה הנה עוד ביצוע של השיר הזה https://www.youtube.com/watch?v=32Zn4Rzga1o
אורי לשמן מכיר את הביצועים השונים ובחר מביניהם.
תודה על פינה נפלאה זו, מחממת את הלב ומעוררת תקווה לעתיד טוב יותר
תודה רבה!
תודה לאורי לשמן שהביא את השיר "אני עדיין כאן". הקשבתי לו פעמיים וזה שיפר לי הבוקר. בזכותך שמתי לב גם למוסיקה ואכן דימיתי צעדי הליכה ונפילות ובסוף תקווה. תודה!
יופי! אעביר את דבריך לאורי לשמן
וואו, כמה מתנות נפלאות (לכבוד השנה החדשה?) – כמו ממתק טוב, אשמע אותן בהמשכים…
בהזדמנות זו אשלח גם אני שיר במתנה- לכבוד שנת הלימודים החדשה (אחד האהובים עליי, מרגש עד דמעות!) "כל עוד" – תחליטו אתם איזה ביצוע טוב יותר (שניהם מקסימים!!):
https://www.youtube.com/watch?v=hlJtllNRf-Q
https://www.youtube.com/watch?v=Fw8P6Q-M8MQ
תודה לך, אורנה. תרצי לכתוב כמה מלים על השיר, שיש בהן כדי לעודד ולשמח, ונצרף אותן לשיר באתר?
אני חושבת שהשיר מדבר בעד עצמו – כולנו התנסינו כילדים ו/או כהורים בליווי הילד למסגרתו החדשה, זה מאד מרגש כל פעם מחדש – מצד אחד שמחים שה"ילד" גדל (יכול להיות גם חייל / גבר בן 50… לא חשוב) ומתחיל שלב חדש ומאתגר בחיים העצמאיים, מצד שני – הקושי להיפרד והדאגה לשלומו – לכן האב הולך בעקבותיו – בלי שהילד מרגיש (ואולי הוא כן יודע?).
אבל זה לא רק תוכן השיר – הלחן, העיבוד והביצועים משלימים את התמונה, במיוחד בחלק שבו הילדים שרים את הא"ב ומשתלבים בהרמוניה נפלאה! ולסיום- עוד מלה טובה ליוני רכטר על עוד שיר נהדר!
תודה רבה, אורנה
יפה. שיר נוגע ללב. מתאים גם בסגנונו לימי זיכרון. יש להניח שבטהובן היה מסכים להשאיל את הצלילים הראשונים מסונטת אור ירח לשיר הזה, לאחר שהיה מבקר בגינתנו…
יפה כתבת, חיים יקר!
נפלא ❤
תודה ?
תודה רבה
תודה רבה, יופי של רעיון לשלוח שירים שירגיעו
מקסים! מוסיקה ושירים יש בהם כוחות מרפא! תודה!!!
שנמצא כוחות להתמודד
תודה, ענת יקרה
מאי ואורי המופלאים,
כמה רגישות ואהבה יש בכם.
כמו שחולק מערכת יחסים מדהימה עם אורי (נכנסים לעשור החמישי שלנו- כן ירבו)- האריה של באך- האהובה עלי- שמבצעת הזמרת הלבנונית- מרגש עד דמעות. פירות מעניינך הפנימי השופע הם נכס לסביבה. תודה!
שלום רב, תודה על התגובה. נעביר אותה אל אורי ומאי. כל טוב, אמנון
פינגבק: גינת חוסן לתושבים בימים של מלחמה - הגינה הקהילתית
פינגבק: "מעודדים בשירים" את משפחות החטופים ואת כולנו - הגינה הקהילתית